Polikarbon montaj ekipmanlarının önemi

Son yıllarda güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufunu en maksimum duruma getirmek için birçok ürün kullanmaktadır. Bu ürünlerin başında polikarbonat levha gelmektedir. Polikarbonat levhalar hem uzun zamanlar deform olmadan kullanma imkanı sunar hem de dört mevsim hava şartlarına uyum sağlamaktadır. Akrilik ve cam gibi kaplama malzemelerine göre oldukça hafif olmaktadır. Soğuk bükülebilme özelliği olduğu için mimari döşemelerde dizayn imkanı sağlar. Yüzeyde su tutma özelliği sayesinde uzun ömürlü kullanım ömrü olduğu gibi, harika ışık geçirme özelliğine sahiptir. Polikarbon tüm alanlar içerisinde laborstuvar ortamlarında kullanıldığı kadar ev eşyalarında da kullanımı mümkündür. İnşaatlarda ışığı yansıtan pencereler gibi yerler de koruma amaçlı parçaların yapımında büyük rol oynamaktadır.

polikarbon
Polikarbon Levhalarda Montaj Ekipmanların Önemi Nedir?

Polikarbon levhalar istenilen hizmeti en maksimum seviyede müşterilerine sağlasa da montaj sırasında kurallarına uygun yapılmadığı sürece beklenilen verimi tam anlamı ile karşılayamaz. Polikarbonun en ve boy kavramı dikkate alınarak su akış yönüne doğru döşenmelidir. Bu polikarbonat levhaları döşerken dikkat edilecek en önemli husus bu olmaktadır. Polikarbonat levha su akış yönüne doğru döşenmesi yapıldıktan sonra alt- üst bölümlerine alüminyum baskı çıtaları ile kapama yapılır. Polikarbonat levhaları için üç takım baskı çıtası bir levha için hemen hemen yeterli gelmektedir. Rüzgarın çok sert estiği yerlerde ise baskı çıtalarında artış olmaktadır. Baskının arttırımı su izolasyonu konusunda daha çok etki sağlamak için baskı çıtalarında epdm fitil kullanılması gerekir. En son aşamada ise polikarbonların ağız taraflarına anti- dust bant yapıştırılmalı ve anti- dust bantlarının üzerine u profil ile kapama işlemi gerçekleştirilmelidir. U profil ile kapanmasının sebebi ise, hem polikarbon levhaların iç kısmına zaman ile oluşacak tozlanma ve su geçimini engellemektedir hem de yosunlaşma gibi sorunları engellemeye yardımcı olur. Polikarbonat levha döşeme sırasında bu işlemler yapılmaz ve yardımcı ekipmanlar kullanılmaz ise gelecek zaman içerisinde ortaya çıkacak olan sorunların kaynağı olabilir.

Polikarbon Levhalar Nerelerde Kullanılır?

Polikarbonat levhalar, evin kış bahçesi bölümünde soğuk, yağmurdan ve enerji tasarrufu için kullanılmaktadır. Kapıların giriş saçaklarında görsellik sağlanması için kullanılır. Bina teraslarında kullanım alanının genişlemesi ve gün ışığında daha çok fayda sağlamak için polikarbon levhalar kullanılmaktadır. Estetik görünüm ve bütçeye katkı sağlaması amacı ile de çatı ışıklıklarında da kullanımı mümkün. Sera bahçelerinin hem cepheleri hem de çatıları polikarbon levhalar ile kaplanıldığı zaman ürünlerin normal süreden daha uzun süre zarfında korumasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra enerji tasarrufunu da en maksimum derece de gerçekleştirir. Yüzme havuz yerinde kış mevsiminde de kullanılması ve en minumum ısıtma maliyeti ile polikarbonat levhalar kullanılmaktadır. Yaya üst geçit yerlerinde de polikarbon sistem kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra fabrika işletmelerin de ekonomik ve uzun süre kullanım imkanı sağladığından dolayı polikarbon tercih edilir. Merdiven, balkon korkulukları ve çatı korkulukları polikarbon ile döşenerek şık bir görüntü elde edilir. Banka, ofis bina giriş ve çıkış bölümlerinde de çok fazla polikarbon tercih edilmektedir.

Polikarbonat Levhalar Nerelerde Hangi Ebatlar İle Kullanılır?

Reklam sektöründe kullanılan levhalar çoğunlukla 4 mm ve 6 mm olarak kullanılmaktadır. 8 mm, 10 mm ve 16 mm polikarbonat levhalar ise çoğunlukla inşaat sektöründe tercih edilir. Çatı ışıklık projelerinde genel olarak şeffaf ve opal renkte polikarbonat levhalar kullanılır. Fakat şeffaf ve opal renklerin yanı sıra beyaz, yeşil, bronz ve mavi renkte kişisel tercihe bağlı olarak görsel bir görünüm için tercih edilmektedir.